1. Was je ramen nooit in de zon. Het water droogt te snel op waardoor je niet streeploos kan drogen.
  2. Gebruik absoluut niets in je water. Geen azijn of ammoniak en zeker geen zeep. Dit zal een onzichtbaar vettig laagje achterlaten die je gaat opmerken als de zon door je glas schijnt. Door de zeepresten zal het vuil makkelijker hechten aan het glas. Als je schoonmaakt met alleen water zul je merken dat het minder snel vuil wordt.
  3. Maak eerst met een apart emmertje water en doek de liggende delen schoon. Zo smeer je het vuil niet over je glas tijdens het schoonmaken.
  4. Voor buiten. Verwijder eerst het groffe vuil door met een kletsnatte doek losjes over het glas te gaan of spoel het glas met een tuinslang. Zo neem je geen risico dat zandkorreltjes krassen op je raam maken.
  5. Kies voor goede doeken. Een grof geweven doek om schoon te maken. Deze neemt het vuil in één streek op en spoelt makkelijk uit zodat je telkens, na het spoelen met een schone doek schoonmaakt. Schoonmaken met doeken is beter doordat je meer druk kunt zetten waardoor het vuil tot in de porie van het glas wordt verwijderd.
  6. Kies voor het drogen een droogdoek van goede kwaliteit.

delphino-schoonmaaksetAdvies: Delphino Schoonmaakset (bevat 2 grof geweven schoonmaakdoeken en 2 grote droogdoeken van 80x45cm.)

Als je deze tips opvolgt kan het zijn dat het resultaat niet direct 100% naar tevredenheid zal zijn. Dit komt doordat de zeepresten van de zeep die je al die tijd hebt gebruikt nog van het glas afmoeten. Je kunt het verwijderen van oude zeepresten versnellen door na het wassen zoals boven staat beschreven t/m stap 5, nogmaals het glas schoon te maken met een Powerpad. Maak hiervoor de pad nat en knijp het licht uit.