auto-wassen

De échte liefhebber wast de auto met de hand. Om je heilige koets echt te verwennen ga je niet naar een autowasserette. Door te wassen met een sopje van warm water en een goede autoshampoo behoudt je een stralende glans en optimale bescherming. Hoe moet je het doen?

Gebruik geen spons. In de holtes zullen zich makkelijk zandkorreltjes ophopen zonder dat je het goed kunt zien. Dit vormt de zogenaamde swirls (ronddraaiende krasjes). Gebruik daarom een goede washandschoen van microvezel of beter nog, nano-vezel.

De nano-vezel kan enorm veel water opnemen en daardoor is het wassen veiliger en aangenamer. De miljoenen fijne holle vezeltjes zullen zonder veel moeite het vuil nog beter te lijf gaan.

Je begint met wassen na het afspuiten van je auto, dat spreekt voor zich. Gebruik altijd 2 emmers sop. Maak eerst de hele auto aan de onderkant van de staande delen schoon. Gebruik de handschoen kletsnat en spoel deze regelmatig schoon.
Werk dan van boven naar beneden, ook dat lijkt me logisch. Werk het per onderdeel af, dak, motorkap, koffer, zijkanten en spuit de sop er na elk onderdeel af. Was de ramen als laatste met schoon water. Blijf waakzaam dat je autowashandschoen schoon blijft. Spoel deze regelmatig uit. Als het water te vuil is neem dan een nieuw schoon sopje. Doseer nooit teveel shampoo om een slecht resultaat uit te sluiten.

Neem als laatste een goede microvezel droogdoek die veel vocht kan opnemen. Een doek van goede kwaliteit zal het oppervlak extra poleren en dus nog beter laten glimmen.