TIP 1

Altijd een vervelende en tijdrovend klusje. Het ingebrande vet is zelfs na veel inspanning niet weg te krijgen. Er is echter ook een methode die het leven wat lichter maakt. Spray waterstofperoxide op de bakplaat en strooi daar wat zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd (geen gewone soda) overheen. Neem een kwastje en verdeel het. Doe er dan plastic keukenfolie over en druk het licht aan. Laat dit twee uur zitten. Je kunt het ook na het avondeten doen en het de hele nacht laten weken. Neem een microvezel superdoek en veeg het schoon met een warm sopje. Je hebt zo weer een stralend schone plaat!

bakplaatschoonmaken


TIP 2

Oven en bakplaat reinigen met azijn

Azijn is ook zo’n mooi natuurproduct waar je zoveel mee kunt. Azijn desinfecteert, ontkalkt en heeft ook een ontvettende werking.

Neem een pannetje met water en doe daar een vol glas azijn bij. Breng dit aan de kook op je gasfornuis en plaats het in de oven. Breng de oven naar 100°C en laat het nog een half uurtje stomen. De stoom zal het vuil losweken en je kunt alles dan makkelijk afnemen met een microvezeldoek. Het beste kun je hiervoor een doek nemen met lange vezel, een superdoek of nanodoek.


TIP 3

Bakplaat schoonmaken met groene zeep en amoniak

  1. Smeer de bakplaat in met groene zeep.
  2. Leg er een doek met een flinke scheut amoniak overheen.
  3. Dek het af met aluminium- of plastic keukenfolie.
  4. Zet het in de berging, garage of buiten.
  5. Laat het een nacht staan.
  6. Neem het af met een cleanerEX Superdoek of een andere goede microvezeldoek.