Lucht-van-nicotineRoken in huis is steeds meer maatschappelijk onaanvaardbaar geworden. Er wordt vaker verwacht dat je het sigaretje lekker buiten op gaat steken.

Hier volgen wat schoonmaaktips voor mensen die toch liever warm zitten als ze genieten van hun rokertje.

Om je huis van de vervelende nicotinelucht te ontdoen is het zaak om alles goed schoon te maken, dat weet natuurlijk iedereen. De meeste lucht gaat zitten in gordijnen, vitrage en vloerkleden. Deze dienen vaker gewassen te worden. Vloerkleden kun je bestrooien met baking soda. Verdeel het met een handvegertje, laat het een paar uur zitten en stofzuig het dan. Het wordt zo echt schoon.

Als je nieuwe zitmeubels gaat kopen, kies dan beter voor leer, dit is makkelijker schoon te houden. Nicotine trekt niet zo makkelijk in leer dan in stof.

Van harde oppervlakken is nicotine eenvoudig te verwijderen met een mengsel van water, azijn en ammoniak. Zet wel een mondkapje op want anders val je flauw van de lucht. Gebruik zeker ook schoonmaakhandschoenen om je handen te beschermen en ventileer de ruimte waar je bezig bent.

Als je ’s avonds een feestje hebt gehad waar gerookt werd, hang dan voordat je gaat slapen een paar vochtige handdoeken op. Je zult merken dat de vieze lucht de volgende morgen aanmerkelijk beter zal zijn.


Je kunt ook:

  • Een schaaltje met azijn neerzetten. Dit elimineert de nicotine-lucht.
  • Een beetje water in een pannetje met daarin 5 laulierblaadjes aan de kook brengen en zachtjes door laten koken (wel in de gaten houden dat het niet droog kookt) Dit elimineert de nicotine¬-lucht.
  • Gebruikte theezakjes neer leggen. Daar trekt de geur in.