mileuvriendelijkGroen schoonmaken, duurzaam, beter en veel goedkoper!

Chemische middelen en de productie hiervan zorgen ervoor dat er veel schadelijke stoffen achterblijven in het rioolslib van waterzuiveringsinstallaties. Help ook mee om een schonere wereld te maken.

  1. Vermijdt chemische schoonmaakmiddelen. De meeste producten die je in de supermarkt koopt zijn voorzien van allerlei waarschuwingen op het etiket en dat betekent niet veel goeds. Ook spuitbussen en glasreinigers kun je beter laten staan. Naast dat het milieu belast wordt zullen op termijn ook je dure spullen worden aangetast.
  2. Gebruik geen chloor. Er zijn voldoende schoonmaakmiddelen die het milieu niet belasten. Denk aan een combi van baking soda en azijn.
  3. Ramen en spiegels maak je het beste schoon met alleen water en goede microvezeldoeken. Gebruik van schoonmaakmiddel zorgt uiteindelijk voor een slechter resultaat.
  4. Kies producten met een eco-label. Het Europees eco-label garandeert dat het milieu zo min mogelijk wordt belast.
  5. Ga kalkaanslag te lijf met azijn. Koop geen dure middeltjes. Ze presteren niet beter en zijn bijna altijd slecht voor het milieu.
  6. Volg schoonmaakgids.nl op facebook. De schoonmaaktips die worden gegeven zullen het milieu tot een minimum belasten.
  7. Haal middelen in huis die het milieu niet schaden. Denk aan groene zeep, borax, christal soda, baking soda (zuiveringszout), citroen, azijn en biologische schoonmaakpasta.
  8. Gebruik bij het wassen weinig wasmiddel. De was wordt beter schoon, zorgt ervoor dat je kleding langer mee gaat en bespaart geld. Om de was zachter te krijgen kun je beter een scheut azijn gebruiken. De was zal hierdoor niet zuur maar wel lekker fris gaan ruiken. Doseer met een maatbekertje dan gebruik je altijd dezelfde hoeveelheid.
  9. Gebruik bij een verstopping in je afvoer geen chemisch ontstoppingsmiddel. Gebruik een combinatie van baking soda en azijn.