Voor deze poetstruc heb je het volgende nodig: water, een plastic bakje, een plantenspuit, een microvezel Superdoek, azijn en baking soda.

bakingsodaBaking soda is een wit, kristalvormig poeder dat voor veel schoonmaakklusjes gebruikt kan worden en een duurzame vervanger is voor veel agressieve en milieuvervuilende schoonmaakmiddelen en is te koop bij drogisterij en apotheek.
Let op, bakingsoda is geen gewone baksoda of schoonmaaksoda.

Aan de slag!
Verwijder eerst de ovenrekken.
Meng een paar eetlepels baking soda met lauw water in een bakje of schaaltje. Meng het tot een pasta dat gemakkelijk smeerbaar is.
Verdeel de pasta aan de binnenkant van de oven. De soda zal een bruin kleurtje krijgen. Bij hardnekkig vuil bedek je het met plastic keukenfolie. Laat het een nacht zitten. De soda heeft minstens 12 uur nodig om zijn werk te kunnen doen. De volgende dag pak je een vochtige superdoek en veeg je zoveel mogelijk soda uit je oven. Vervolgens doe je wat azijn in de plantenspuit en spuit je het op de oppervlakken waar je nog resten of vlekken ziet.
Veeg het dan weer schoon met een vochtige superdoek.
Zet de rekken en bakplaten terug in de oven.
Laat de oven nog even open staan om te drogen.

Om deur van de oven en ook de magnetron schoon te maken strooi je wat baking soda over een vochtige superdoek. Neem daarna wel goed af met schoon water.