handenwassen

Op de handen zitten altijd virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Door ze regelmatig minimaal 20 seconden met zeep te wassen voorkom je besmetting via voedsel.

Wanneer handen wassen

1. Voor het eten.
2. Voor het bereiden van voedsel.
3. Na het aanraken van rauw vlees en rauwe groente.
4. Na het toiletbezoek en na het verschonen van baby’s.
5. Naar eigen inzicht. Hoe vaker, hoe beter!

De beste manier om handen te wassen

1. Gebruik altijd stromend water.
2. Gebruik vloeibaar zeep. In een blokje zeep kan er na gebruik gemakkelijk bacterievorming ontstaan.
3. Verdeel de zeep over de hele hand en was minimaal 20 seconden. Ook tussen je vingers en onder je nagels.
4. Goed afspoelen.
5. Drogen met een een schone handdoek. Vervang deze minimaal één keer per dag. Een microvezel handdoek wordt aangeraden. Deze hebben buiten een goede drogende-, ook nog een extra reinigende eigenschap.

Er zijn dingen in huis die vaak worden aangeraakt. Voor een goede hygiëne is het belangrijk om deze zo vaak mogelijk schoon te maken. Enkele voorbeelden zijn:
1. Deurklinken. Ook boven en onder de klink. Hier wordt de deur ook vaak vastgepakt.
2. Lichtknoppen.
3. Handvaten van koelkast, oven, magnetron, keukenkastjes, lades, kasten, etc.
4. Trapleuningen.